Kramen

HomeKramen

Voor de streekproducten uit het Groene Woud moet u in Liempde zijn.
Blauwe bessen, Slophooserkoek en brood van het Graangoed tot het speltbier van bierbrouwerij Sint Servattamus. D’n Liempdsen Herd verkoopt tijdens deze Boeremert worstenbroodjes uit eigen oven en het Klumpkesbrood van Jos van Eijndhoven.

In uw kraam van pas.
In de meer dan honderd ouderwets uitgedoste kramen vindt u wellicht iets wat in uw kraam van pas komt: van aardewerk tot zinken emmers, van Brabants bont tot handgemaakte poppen, houten speelgoed en van neuzikken tot rieten manden.

Met de muziek mee.
Troubadour Jan van de Heijden zorgt voor een gezellige sfeer op de Mèrt en ook Liempdse muziek zoals ’t Herrimenieke laten zich horen, terwijl de Hofkapel in de tent haar beste beentje voorzet.

Bij de Boeremèrt valt u in de prijzen.
Voor maar vier euro kan u deelnemen aan het Boeremèrt gebeuren en met het entreelot maakt u kans op een van de geldprijzen. Deze entreeloten maken het mogelijk dat kinderen tot en met twaalf jaar zich gratis kunnen uitleven op de Mèrt. Schrijf uw naam en telefoonnummer op uw entreelot en lever deze in bij de melkbussen in D,n Liempdse Herd. De trekkingen vinden plaats om 12.00, 14.00 en 15.45 uur bij het Erfhuis in D,n Liempdse Herd, Barrierweg 4.

Boeremèrt: een dagje uit voor jong en oud.
Oude kinderspelen voor twintig eurocent, een lekkere ijsco en een ritje in de ouderwetse draaimolen of zweefmolen. Een levende poppenkast, het is allemaal mogelijk op de Liempdse Boeremèrt. Dansgroepen zoals van de K.V.O dansen onder muzikale begeleiding en in een van de vele kramen vindt u speelgoed uit grootmoeders tijd. Ook in de tent op het evenemententerrein kunnen de kinderen zich vermaken in de knuffelhoek waar ze kunnen spelen met kleine dieren, terwijl u onder de klanken van de Hofkapel, de inwendige mens kunt versterken.

Une boer blèft une boer.
Op het evenemententerrein worden ook demonstraties gegeven van oude boerenwerktuigen en voor-oorlogse machines. Er wordt gedorst met de vlegel, maar ook met de dorsmachine. En in de oude kafmolen wordt het kaf van het koren gescheiden.

Vakmanschap is meesterschap.
Op een echte boeremèrt vinden we ook de oude ambachten zoals die vroeger uitgevoerd werden. De tinnegieter, de koperslager, de stoelmatter, de schaapscheerder en de mandenvlechter zijn allemaal te bewonderen op de Boeremèrt. Houtsnijwerk, touwslaan, kaas maken, tarwevlechten, kantklossen in Liemt zijn ze van alle mèrte thuis.

De jury wikt en weegt.
Ook dit jaar zal een jury zich onopvallend op de mèrt begeven om de kramen op hun originaliteit te beoordelen. Het in stijl blijven van de Boeremèrt is kenmerkend voor de unieke sfeer van de Liempdse Boeremèrt. Wederom zal de jury hierop nauwlettend toezien. Naast de medewerkers en vele bezoekers, gekleed in oude klederdracht, treft U op de Boeremèrt allerlei activiteiten en groepen, zoals de nostalgische club “Terug in de Tèd, aan die het hele gebeuren tot een echt volksfeest maken. De geur van gebakken spekstruif, het gerommel van de doedelpotten, de damp van de onvervalste snert en de klanken van gezang en muziek lijken overal vandaan te komen, maar de Boeremèrt is niet alleen maar kijken, eten en drinken, maar ook meespelen in het Boeremèrttoneel. Al vele weken is de organisatie van de Boeremèrt bezig met de voorbereidingen. Vele tientallen vrijwilligers staan klaar om met de leden van Fanfare Concordia er een fijne Boeremèrt van te maken.

Oude ambachten zoals

  • Klompenmaker
  • Houtsnijwerk
  • Mandenvlechter
  • Touwslaan
  • Hoefsmit
  • Barbier

Een ouderwets gezellig dagje uit
Als u op Tweede Paasdag eens een ouderwets gezellig dagje uit wilt, kom dan de echte Brabantse sfeer proeven op de Liempdse Boeremèrt. De Boeremèrt vindt plaats op maandag 18 april 2022 van  10.00 uur tot 18.00 uur in het centrum van Liempde.